Keramické nože KYOCERA

Spoločnosť KYOCERA Corporation vznikla v roku 1959 v japonskom meste Kyoto, odkiaľ pochádza aj jej názov skladajúci sa zo slov “KYOTO” a “CERAMICS”. Spoločnosť KYOCERA uviedla v roku 1984 ako prvá na svete na trh keramický nôž, určený najskôr len pre japonský trh. Od roku 1990 sú keramické nože dostupné aj v USA a Európe. Patrí tak medzi pionierov využitia keramiky v kuchyni a svoje produkty neustále zdokonaluje tak aby boli špičkou na trhu.

Japonská spoločnosť KYOCERA Corporation zamestnáva viac ako 68 tisíc zamestnancov po celom svete a združuje 226 spoločností v jednej korporácii. Od svojho začiatku sa špecializuje na využitie high-tech keramiky a okrem kuchynských doplnkov vyrába taktiež solárne panely, medické nástroje a implantáty, elektronické súčiastky na báze najmodernejších keramík, mobilné telefóny, tlačiarne a kancelársku techniku a mnoho iných produktov. Patrí medzi technologickú špičku o čom svedčí aj fakt že patrí medzi top 100 svetových inovátorov v oblasti intelektuálneho vlastníctva a patentov.

Séria Kyotop Sandgarden

Prestížna séria keramických nožov Kyotop Sandgarden kombinuje Japonskú tradíciu s high-tech keramikou Kyocera. Vďaka použitým materiálom (keramika vyrobená zo zirkónového piesku dovezeného z Austrálie - pozrite si video o nožoch KYOCERA) si držia tieto keramické nože ostrosť až 10x dlhšie ako klasické nože z ocele a vďaka svojej dokonalej chemickej stálosti ochránia všetky hodnotné látky v upravovaných potravinách pred oxidáciou a znehodnotením. Keramické čepele tejto série sú vyrábané technikou HIP (Horúce izostatické lisovanie v argónovej ochrannej atmosfére) a sú následne druhýkrát spekané pri teplote 1500°C a extrémnom tlaku 20.000 ton na meter štvorcový. Výsledkom je extrémna hustota bez mikropórov vďaka ktorej je táto séria ešte ostrejšia a ostrosť si zachováva počas ešte dlhšej doby. Inšpirovaná tradičnými Japonskými pieskovými záhradami (preto Sandgarden) sú čepele opatrené vlnitým vzorom, ktorý na nich pretrváva aj po brúsení. Rúčky série Kyotop Sandgarden sú vyrobené z prémiového odolného tmavého dreva pakka.

Séria Japan

Inšpirovaná tradičným Japonským majstrovstvom, spoločnosť Kyocera vyvinula sériu nožov Japan, ktorá dokonalo reflektuje Japonskú kultúru a dedičstvo. Charakteristické pre túto sériu je použitie prémiového tmavého dreva pakka a nerezových prvkov v rúčke a špičkovej tmavej zirkónovej keramickej čepele. Vďaka tejto kombinácii zažijete nový zážitok pri varení, pretože nože série Japan sa vďaka špičkovej ergonómii a nízkej hmotnosti výborne hodia pre profesionálnych kuchárov a náročných domácich chefov. Design série Kyocera Japan získal v roku 2014 ocenenie RedDot Design Award !

Séria Chef's Style

Japonsko stretáva Európu... S ergonomickým tvarom nože tejto série výborne sedia v ruke, pričom niesu len veľmi ľahké ale aj praktické na každodenné použitie v kuchyni. Made in Japan.

Séria FK Black

Čistá estetika nožov série FK Black s dokonalými čiernymi čepeľami, ktoré si vyžadujú omnoho komplexnejšie výrobné postupy a dokonalo tvarovanými čiernymi rúčkami si podmaní každého fajnšmekra úžitkového dizajnu a posunie vašu kuchyňu do dokonalosti. High-tech nože ktorých tvar je dokonalý, budete fascinovaní ich ľahkosťou, funkčnosťou a dlho trvajúcou ostrosťou.

Séria FK White

Nože tejto série, vyznačujúcej sa čiernou ergonimicky tvarovanou rúčkou a bieľou čepeľov zo zirkóniovej keramiky, sú ultimatívny kuchynský pomocník ktorý nemôže chýbať v žiadnej modernej a zdravej kuchyni. Sú perfektné na krájanie ovocia, zeleniny a mäsa bez kostí. Ergonomický tvar rúčky robí tieto nože komfortné a príjmne sediace v ruke.

Séria FK Colour

Farebná séria keramických nožov Kyocera ktorá oživí každú kuchyňu. Živé farby ergonomicky perfektne tvarovaných rúčok v kombinácii s bielou čepeľou zo zirkóniovej keramiky.